Fejedelmi luxus az új budapesti szállodában

Történelmi helyszínen szállhatnak meg az utazók

[Farmosi Nóra] publikálva: 2021-07-04 14:48:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Egyedülálló történelmi és kulturális örökséget valamint páratlan gasztronómiai élményeket kínálnak a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők számára.


A Marriott Bonvoy portfóliójába tartozó The Luxury Collection Hotels & Resorts bejelentette a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest hivatalos megnyitását. Az Özyer Group tulajdonában álló ikonikus palota megnyitásával debütál a The Luxury Collection brand Magyarországon. Az UNESCO világörökség részét képező, és Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számon tartott Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, hogy most 130 szobás luxusszállodaként köszöntse leendő vendégeit. Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek lélegzetelállító kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse. A pár lépésnyire a Dunától található palota impozáns terei és különleges belső esztétikája az ikonikus épület magyar történelmi örökségét ünnepli, reflektálva a szálloda figyelemreméltó elhelyezkedésére Budapest szívében.

A különleges dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg, amely egykoron Budapest városának felkapott társasági központjaként szolgált, míg most modern és elegáns légkört teremtve a helyi és nemzetközi felfedezők számára kínál felejthetetlen élményeket. „Nagy izgalommal várjuk a Matild Palota megnyitását, amely egyben a The Luxury Collection márka bővülésének egy mérföldköve és amely meghatározó desztinációvá emeli Budapestet” - mondta Candice D’Cruz, a Marriott International Luxury Brands európai, közel-keleti és afrikai területekért felelős alelnöke.

„Az épület lehetőséget teremt a vendégeinknek, hogy egy fejdelmi palotában lakva élvezhessék a modern kényelmet és a kifogástalan kiszolgálást. Nagy örömmel várjuk őket, hogy felfedezhessék Budapest időtlen és inspiráló városát." Metehan Özyer (a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest tulajdonosának képviseletében), Emre Pasli (a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest szállodaigazgatója), Satya Anand (Marriott International, EMEA elnöke), Leire Leoz (Marriott International, Franchise Owner Support, elnökhelyettes) A történelmi hangulat által átjárt Matild Palota 120 évvel ezelőtt, a Boldog Békeidők korszakában épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy Budapest társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon. A Matild Palota a Főhercegné által megálmodott gyönyörű palotapár egyike, amely az Erzsébet híd kapujaként tündökölt a hídról a pesti Belvárosba érkezők előtt.

A Matild Palota Wolfgang Puck irányítása alatt álló vendéglátó egységei a szórakozás és a gasztronómia új korszakát hozzák el Budapestre. A sztárséf most megnyíló világhírű Spago by Wolfgang Puck étterme a Beverly Hills-i gasztronómia magyarországi debütálása. Az étlap a hagyományos magyar konyha remekeit vonultatja fel, korszerű, a régióban elérhető alapanyagok által ihletett recepteken keresztül. A világhírű séf felügyeli a jövő hónapban nyíló The Duchess névre keresztelt rooftop bár, valamint a szeptemberben megnyíló Matild Café & Cabaret gasztronómiai kínálatát, amely a Boldog Békeidőkben a társasági élet kedvelt színtereként szolgált, mint Belvárosi Kávéház.

A Spago Budapest és a Matild Café & Cabaret az év minden napján elérhető terasszal várja a gasztronómia szerelmeseit, a város első gasztro sétányán. A Matild Palota vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára és a Dunára. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet.

A legtöbb vendégszoba belmagassága meghaladja a 4 métert is. A szobákat - a magyar kultúra előtt fejet hajtva - finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta és Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák ékesítik. Az egész épületben felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, melyek átgondolt palettája Budapest ikonikus épületeinek valamint jellegzetes házetőinek színárnyalatait tükrözik vissza. A szálloda számos egybenyitható szobát is kínál a több generációt felölelő családi kalandokhoz. Igazán egyedülálló élményt kínálnak a palota tetőterében található Loft vendégszobák, amelyek végtelen kilátást nyújtanak Budapest városára és a Dunára a hatalmas, lejtett ablakokon keresztül.

A kortárs modern dizájn, valamint a színes vintage bútorok és műalkotások eklektikus elegye a művészek látásmódját eleveníti fel, tisztelegve a Főhercegné művész barátai előtt, akik gyakorta tették tiszteletüket az impozáns palotában. A Matild Palota ékköve az ötödik emeleten található háromszintes Crown Tower Suite, amely saját, 48 méteres tornyával egyedülálló Magyarországon. A toronyból lélegzetelállító, 360 fokos panoráma nyílik az egész városra. A páratlan Maria Klotid Royal Suite kialakítása újabb szintre emeli a fejedelmi eleganciát. A lakosztály a Főhercegné privát apartmanját idézi meg tágas hálószobájával, fürdőszobájával, nappalijával és külön dolgozószobájával, valamint elegáns csillárjaival és kézzel készített üvegmozaikjaival. A Matild Palota Swan Spa részlege a magyar fürdők világát és élményeit idézi meg, hagyományos termálvizes kezeléseivel és Hammam rituáléival ébresztve fel az érzékeket. A sókamrával és a gőzkabinnal is ellátott SPA részleg kizárólag ESPA termékeket használ a kezelésekhez. Az aktív kikapcsolódást keresőket teljesen felszerelt, modern edzőterem várja.

A Matild Palota egyedi belső terei tökéletes helyszínként szolgálnak a különleges alkalmakhoz és üzleti találkozókhoz. A különböző események emlékezetessé tételét a hotel szakértő rendezvényszervezői, Wolfgang Puck gasztronómiai irányítása és a legkorszerűbb audio-vizuális technológiai megoldások garantálják.

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest csatlakozott a Marriott Bonvoy ünnepelt márkájának, a The Luxury Collection portfóliójához. A Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné megbízásából épült palota az épület egészét átjáró magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza. Az épület évekig tartó műemléki felújításon esett át, majd a díjnyertes MKV Design tervei mentén született újjá, amely a palota történelmi narratíváját megőrizve, a magával ragadó, kortárs stílus előtt tiszteleg. A szálloda elkötelezett amellett, hogy gazdag történelmével, kulturális örökségével és különleges szolgáltatásaival inspirálja a vendégeket.

Az UNESCO világörökség részét képező ikonikus palota 111 vendégszobával és 19 lakosztállyal várja a vendégeket. A szállodát kiegészíti egy exkluzív tetőtéri italbár, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra, egy magyar termálfürdők ihlette spa részleg, valamint három egyedi gasztronómiai koncepció, amelyeket a világhírű séffel, Wolfgang Puck-kal kötött partnerségi megállapodás hozott el Budapestre. A Budapest szívében, a Dunától mindössze egy kőhajításnyira található Matild Palota a fényűző környezetet autentikus élményekkel ötvözi, és a főváros felfedezésének leglátványosabb helyszíneként szolgál. További információkért látogasson el a www.matildpalace.com weboldalra.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
Pótolja a kieső béreket a cseh kormány
A cél az alkalmazottak megtartása
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Így választunk mi, magyarok
Mi fontos, amikor eldöntjük, hova utazunk?
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--