Tatárföld a jövő turistacélpontja

2015-06-17 17:20:00 Kovacs R.

hírkép

Tatárföld, az Orosz Föderáció egyik köztársasága válhat Magyarország egyik legkedveltebb célpontjává ősztől. A WizzAir ugyanis egyenes járatot tervez indítani Budapestről, így végtelenül egyszerűen eljuthatunk a világ egyik leggyönyörűbb helyszínére.



Korábban már olvashattak Tatárföld különlegességeiről itt vagy a középsuli.hu oldalakon. Az alig négymillió főt számláló köztársaság olyan elképesztő látványvilággal, történelmi jelentőséggel és - nem utolsó sorban - gasztronómiával vár minket, aminek köszönhetően igazán előkelő helyet foglalhat el a legizgalmasabb célpontok között.

Nem hiába nevezik az ország fővárosát, Kazánt Oroszország harmadik fővárosának, amely egyben a leglátogatottabb a régióban Moszkva és Szentpétervár után. Ráadásul a kazáni Kremlin és a Bulgar elnevezésű történelmi település az UNESCO Világörökségi helyszíneihez tartozik.

Tatárföld minden ízlést ki tud elégíteni: ha nyüzsgő és izgalmas várost látogatnánk, akkor irány Kazán, ahol régi- és újépítésű építészeti remekeket fedezhetünk fel, de ha egy nyugodt kikapcsolódásra vágyunk, akkor elég körülnéznünk a Volga környékén, ahol egész nap gyönyörködhetünk a tájban.

Nem utolsó sorban pedig közelebbről megismerkedhetünk a világhírű tatár ételekkel, melyek az egyik legnépszerűbbek az ázsiai konyhán belül. Az ízletes és ötletes, de még egyszerű fogások közül pedig garantáltan találunk ízlésünknek megfelelőt.

Úgyhogy amikor leülünk a családdal kitalálni a következő nyaralást, akkor semmiképp se feledkezzünk meg a nemsokára csak karnyújtásnyira található Tatárföldről, ahol egy eddig számunkra homályba vesző kultúrával találkozhatunk.