Egy különleges utazás naplója

2015-06-04 16:28:00 superadmin

hírkép

“Beteg vagyok! Visszavonhatatlanul, kétségtelenül. A tudomány szerint gyógyíthatatlan, de nem halálos beteg.” (Fehér György)



Amíg ott van velünk, azt hisszük természetes, és nem szentelünk neki különösebb figyelmet, azonban amikor elveszítjük rájövünk, hogy mennyire is nehezen boldogulunk nélküle. Ez a gondolat helytálló egészségünkkel kapcsolatban is. Általában már kicsi korunktól fogva arra tanítanak minket, hogy figyeljünk oda rá, azonban nem minden betegség kerülhető el szimpla elővigyázatossággal. Így van ez a Parkinson-kórral is.

Ezt a kórságot diagnosztizálták 18 évvel ezelőtt Fehér Györgynél, aki június 4-én tartotta UTAZÁS PARKINZÓNIÁBAN, Egy parkinson-beteg naplója c. könyvének bemutatóját a MÚOSZ székházában.

Ez az alkotás valójában egy nem hagyományos formában megírt napló, mely a betegséggel járó nehézségek és hullámvölgyek mellett mégis humorral megspékelt megfogalmazásban engedi betekinteni az olvasót a szerző hétköznapjaiba egészen a gyermekkortól a felnőtté válásig, valamint a kór felesége segítségével átvészelt kezdeteibe, tüneteibe, mellékhatásaiba, és annak mostani, már visszafordíthatatlanná vált tényébe.

A bemutatón Kun Zsuzsa műsorvezető és Tóth Gábor Ákos író kezdeményeztek beszélgetést a szerzővel, azonban betegségének előrehaladottságából kifolyólag nehézkesen ment a kommuniáció számára, ezért felesége Éva segítette, és egészítette ki válaszait. Megtudtuk, hogy György éppen a beszédnehézségei miatt kezdett el levelezni volt kollégájával, Tóth Gábor Ákossal, és innen jött a könyv ötlete is, hogy gondolatait, és tapasztalatai egy kerek egész történetben megismerhesse  a világ is.

N.V.