5 tény, hogy a szex meghosszabbítja az életet

2015-05-03 12:36:00 Kovacs R.

hírkép

A szexualitás életünk természetes része, és nem csak az együttlétet foglalja magába. Lehet egy csók, egy érintés, vagy egy ölelés is. A közös bennük, hogy mind testileg, mind lelkileg nagyon jó hatással vannak ránk. Az életünket tehetik minőségibbé, egészségesebbé, és hosszabbá.



A szexualitás sajnos manapság is tabunak, sőt sokak számára bűnnek számít. Ez erkölcsi nézeteinktől függ, de tagadhatatlanul jó hatással van szervezetünkre. Felesleges a témát a kamra legfelső polcára tenni, hiszen életünk természetes része. Az életösztön után a szaporodás iránti vágy a legerősebb jellemvonásunk. Tudtad, hogy nem csak az egészségre, hanem a kedélyállapotodra is jó hatással van?

A rendszeres, örömteli szexuális élet több kutatás eredményei alapján is szignifikánsan csökkenti számos pszichiátriai zavar, köztük a depresszió kockázatát. Fontos azonban megjegyezni azt, hogy ezek az állítások, és tapasztalatok az egészséges, szereteten és kölcsönös megértésen alapuló párkapcsolatokban vannak elsősorban jelen - írja a Középsuli.hu.

Íme pár tény arról, milyen hatással van ránk a szex, azon túl, hogy elég jó érzés…

Erősíti az immunrendszert

erős immunrendszer

Egy amerikai kutatás kimutatta, hogy azok körében, akik heti rendszerességgel élnek szexuális életet, magasabb az immunglobulin A nevű ellenanyag koncentrációja a vérben. Az immunglobulinok a kórokozók elleni védekezés kulcsfontosságú fehérjéi.

Fájdalomcsillaptó, rákmegelőző hatás

Az orgazmus előtt nagy mennyiségű oxitocin termelődik, melynek hatására megnő a boldogsághormonok (endorfin) szintje az agyban. Emellett fájdalomcsillapító hatása is van és a gyakori szex csökkenti a prosztatarák kialakulását is. Egy 2001-ben végzett kutatás szerint a rendszeres nemi életet élők közt jelentősen alacsonyabb a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.

Pszichés előnyök

magabiztosság

A jó szex a magabiztosságot is nagyon pozitív irányba befolyásolja! ;)

Hormontermelés

A kielégítő szexuális tevékenység fokozza a férfiaknál a tesztoszteron, nőknél az ösztrogén szintjét. Nőknél a premenstruációs szindróma tünetei javulhatnak az ösztrogén fokozott mennyisége miatt. Szex után megnő a szervezetben a prolaktin szintje, ami javítja a szagérzékelést.

Testmozgás

A szex testmozgásnak sem utolsó, így rengeteg kalóriát tudunk elégetni vele! Erre a sporttevékenységre szerintem még a krónikus kondikerülők sem mondanak nemet.