Megmondjuk, hogy ki kapható hűtlenségre

2015-01-17 07:52:00 szorenyi.p

hírkép

Az internet térhódításával még több lehetőség áll azok rendelkezésére, akik a jelenlegi párkapcsolatukból kitekintve a félrelépést fontolgatják. Egy korábbi kutatásból kiderült, hogy a magyarok többsége lépett már félre legalább egyszer, valamint az is, hogy a hűtlenek többsége visszaeső.



Tavaly több mint húszezer napot szántunk online hűtlenkedésre – derült ki a legismertebb hazai „hűtlenkedős” oldal, a Viszony.hu legfrissebb számaiból. A tavalyi év során egy nagyobb magyar városnyi párkapcsolatban élő és félrelépést fontolgató regisztrált az oldalon, számuk elérte az 50 ezret.

A titkos viszonyt keresők aktivitása is példátlan, hiszen összesen közel másfél millió üzenetet váltottak egymással 2014-ben az oldalon azok, akik élő kapcsolatuk mellett vagy helyett keresték hasonló motivációjú társukat az interneten.

Valószínűleg a karácsonyi veszekedések, összeveszések adják meg legtöbbször a végső lökést azok számára, akik szeretnék párkapcsolatukat felfrissíteni és teszik meg az első lépést a titkos párkeresés felé.

Az összes hűtlenkedésre fordított idő majdnem feléért a budapestiek felelősek, de Fejér és Pest megyében is jóval az országos átlag felett van a félrelépők aktivitása, a főváros mellett ugyanis leggyakrabban ezekből a régiókból látogatták az oldalt 2014-ben.

A Viszony.hu egy korábbi kutatásából kiderült az is, hogy hűtlenkedésre leginkább a világos hajú és szemű, nem dohányzó diplomás társkeresők kaphatók.

Egyre inkább jellemző a titkos kapcsolatot keresőkre, hogy mobiltelefont vagy táblagépet használnak az asztali számítógép vagy laptop helyett az ismerkedésre. Minden ötödik látogatást ugyanis mobilról vagy tabletről mérték a Viszony.hu üzemeltetői 2014-ben.