Kedves figyelmesség a Google-tól

2014-11-09 11:25:00 szorenyi.p

hírkép

A berlini fal ledöntésének 25. évfordulóját ünneplik vasárnap Berlinben, a hivatalos megemlékezés délelőtt kezdődött Angela Merkel részvételével. Közben a Google minden belépéskor egy kisfilmet ajánl, amelyen a berlini fal lebontása és utóélete látszik. A végén pedig automatikusan listázza a falról szóló cikkeket.



A kancellár Klaus Wowereit berlini kormányzó polgármester, politikusok, egyházi vezetők, az egykori keletnémet demokratikus ellenzék számos tagja és más meghívott vendégek - köztük Németh Miklós volt magyar miniszterelnök - társaságában virágot helyezett el az áldozatok emlékére a fal történetével és emlékezetével foglalkozó Bernauer utcai emlékhelynél, ahol eredeti állapotában őrizték meg az építmény egy szakaszát. A virágokat a határövezet keleti szélén húzódó úgynevezett hátsó fal (Hinterlandmauer) réseiben helyezték el.

Ezután ökumenikus istentiszteleten vettek részt az egykori halálsávban - a felrobbantott Megbékélés temploma helyén - épített Megbékélés kápolnájában.

Az egész napos ünnepség csúcspontja este lesz, amikor felengedik a magasba a fal nyomvonalán elhelyezett 6888 fehéren világító léggömböt.

Írja meg véleményét Facebook-oldalunkra a berlini fal lebontásáról és a Google ötletéről.