A Mary Popkids a pénzügyekben is jó

2014-08-21 17:23:00 superadmin

hírkép

A második STRAND – Nagyon Zene Fesztiválon a Mary Popkids nemcsak azt bizonyította, hogy méltó volt a Nagy-Szín-Pad verseny első helyére, hanem hogy a mindennapi pénzügyeiket is tudatosan kezelik a zenekar tagjai.



Bár közeleg a fesztiválszezon vége, az ősz beálltáig a bulizni vágyó fiataloknak még van pár nagyszerű lehetősége a fáradt gőz kiengedésére. Ilyen a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál is, ahol augusztus 20-tól négy napon át 60 ezer vendéget várnak Zamárdi szabadstrandjára. A fesztiválon számos nemzetközi sztár mellett a hazai popszakma színe-java is képviselteti magát, többek között a népszerű Nagy-Szín-Pad tehetségkutató verseny résztvevői és nyertese is.

A nyolctagú Mary Popkids most is ugyanazt a lendületet és hangulatot hozta, mint a VOLT vagy a Sziget fesztiválok nagyszínpadain.  A banda tagjai azonban nem csak a színpadon, hanem a STRAND-ra kitelepült OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központ sátránál is bizonyítottak – ezúttal a pénzügyi tudatosságukkal. A Petőfi Rádiós Buda Marci társaságában a srácok – ahogy a többi fesztiválozó is – örömmel csinálták végig a játékos feladatokat, melyek szórakoztató formában mutatják meg a pénzügyekkel való felelős tervezés fontosságát. Aki csak pár percre is benéz az O.K.-s trénerekhez, nem csak ahhoz kap néhány tippet, hogy hogyan ossza be jól a fesztiválra szánt pénzét, de a mindennapok pénzügyi helyzeteit is tudatosabban tekintheti át a jövőben, nem mellesleg pedig jó élményekkel és hasznos ajándékokkal távozhat.

„A suliban nem tanítanak pénzügyi ismereteket, sokan nincsenek tisztában a pénz fogalmával, és hogy mi az, ami értéket képvisel. Minden a fogyasztásról szól, a pénzzel való gazdálkodást pedig sokkal kevésbé reklámozzák – ezért is hasznos ez a kezdeményezés. A zenekarnál is előre tervezünk, és akár hosszabb időszakra is meghúzzuk a nadrágszíjat, hogy fejlődhessünk a felszerelések terén, vagy hogy összejöjjön egy komolyabb turné” – foglalta össze a tanulságokat a gitáros Kristóf.

A Petőfi Rádió helyszíni stúdiójánál egy O.K.-s kvízjátékkal is várják a fesztiválozókat, a helyes megfejtők közül pedig naponta egy szerencsés egy speciális tréninget nyer, melyen barátaival, osztálytársaival vehet részt.