Hadgyakorlaton lőhették le a maláj repülőt?

2014-05-18 17:30:00 szorenyi.p

hírkép

Egy hadgyakorlat során lőtték le véletlenül a március nyolcadikán eltűnt maláj gépet, a nyomait pedig úgy próbálták elfedni, hogy hamis nyomra terelték a kereső egységeket – állítja egy napokban megjelent könyv szerzője. Minderről a Blikk ír.



Nigel Cawthorne MH370-es járat – A rejtély című művében fejti ki elméletét, mely szerint a több mint két hónappal ezelőtt Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-est egy amerikai-thaiföldi, közös légi hadgyakorlat során lőtték le véletlenül, és hogy elkerüljék a botrányt, meghamisították a gép utolsó észlelt koordinátáit, és kitalált repülési adatokkal és bejelentett észlelésekkel vitték tévútra a több országból verbuválódott kereső csapatokat.

A könyv szerzője semmilyen dokumentumot vagy kézzel fogható adatot nem tett közzé. A gépen 227 utas és 12 főnyi személyzet vesztette szinte biztosan életét.

A korábbi adatok szerint a járat Kínába tartott, de elfordult eredeti céljától és valahol Ausztrália mellett az Indiai-óceanba zuhant. A roncsokat azóta sem találják.