Egy százalék a magyar nyelvért

2014-05-18 07:15:00 V.J.

hírkép

"Az egészséges nemzetiségnek ... egy főkísérője a nemzeti nyelv, mert míg az fennmarad, a nemzet is él, bármi sínylődve is sokszor ... , de ha az egyszer elnémul, akkor csak gyászfűzt terem a hon, mely a voltakért szomorúan eregeti földre ... lombjait." – irja Széchenyi István a Hitel című munkájában.



A magyar nyelv a legfontosabb kincsünk. 12 millió ember számára összetartó és megtartó erő. Itthon, vagy bárhol a nagyvilágban ez testesíti meg a biztonságot. A nyelvért tenni kell, hiszen csak így maradhat meg, fejlődhet. Ha II. József nyelvrendelete megvalósul annak idején, talán már nem is lenne ember, aki csodálatos anyanyelvünkön szólal meg.

Bárki tehet ezért a csodálatos kincsért, ahogyan ezt tűzte ki zászlajára a Magyar Nyelvőr Alapítvány is évekkel ezelőtt. Mindenki hozzáteheti a kis tégláját ehhez a nagyszerű építményhez. Akár úgy, hogy ápolja, és használja, akár úgy, hogy támogatja fejlődését. Most ismét hozzájárulhat bárki ehhez a nemes feladathoz, ha támogatja adója egy százalékával az alapítványt.

A Magyar Nyelvőr Alapítvány adószáma:  18120024-1-41

Tegyen Ön is, hogy utódaink is élvezhessék nyelvünk zamatát, színességét!