Megújul a Várkert Bazár környéke is

2014-04-28 13:01:00 V.J.

hírkép

Az egész Várnegyed közlekedési rendszere megújul – mondta Dr. Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester a mai sajtótájékoztatón. Lesz új burkolat, szökőkutak és új villamos megállók. A munkák április 29-én indulnak.



A Várkert Bazár környéke mellett megújításra kerül a Lánchíd utca, az Ybl Miklós tér és a Döbrentei utca hangzott el a Budavári Önkormányzat sajtótájékoztatóján. A munkák augusztus végéig tartanak majd a közel 11 milliárd forintos európai uniós program keretében.

A beruházás méreteit jól mutatja, hogy a kivitelező 19.900 négyzetméternyi aszfaltot és 3500 méter járdaszegélyt bont el, hogy a helyére térkő, kockakő és süllyesztett járdaszegély kerülhessen. Elhelyeznek 42 kandelábert és 102 KRESZ-táblát is.

A felújított gyepfelületet automata öntözőrendszer tartja frissen.

A munkák ideje alatt teljesen lezárják a forgalom elől a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret. Ideiglenes parkolók lesznek a Friedrich Born rakparton, és az Erzsébet híd lehajtója alatt. A 86-os buszok kerülő úton, az Alagúton keresztül továbbra is közlekednek, de a torlódások miatt a rakparti villamosok sűrűbben közlekednek majd.