A pásztor, a csempész és a Trófea

2014-04-25 15:28:00 superadmin

hírkép

A nyári könyvpiac slágere lehet a közelgő labdarúgó világbajnokság ihlette, izgalmas kötet, amely a hétvégi Nemzetközi Könyvfesztiválon az Alexandra kiadó terjesztésében és a Mediacom kiadó gondozásában debütál.



A pásztor, a csempész és a Trófea egy megjelenésében, stílusában és témájában sem szokványos könyv. A „Rejtőt idéző hangulat”, az izgalmak és kalandok mellett a humoros abszurditást sem nélkülöző történet, egy fél világon átívelő, nemzetközi kalandregény. Egy nem mindennapi utazás különös története, frappáns aktualitással kapcsolódva a nyáron kezdődő foci világbajnoksághoz. A futballvilág bálványa, a jelképpé vált világbajnoki Trófea eltűnése és az ehhez kapcsolódó fergeteges kalandok kaotikus forgataga, nem csak a labdarúgásért rajongókat, netán a Trófeáért aggódókat ragadja magával.

A csipetnyi valóság és a jól adagolt fikció ötvözete, az ismert sztárok – többek között Pelé, David Beckham, Oprah Winfrey – felbukkanása, a váratlan fordulatok és a kelet – európai bájukat magukon viselő, szerethető hősök garantálják a felhőtlen kikapcsolódást és a folyamatosan vigyorgó tekinteteket.

Az elképesztő kaland első kötetes írója szerint „könyve elsősorban azoknak szól, akik tudnak olvasni, meg kicsit azoknak is, akik álmodoztak már arról, milyen jó lehet néha pásztornak lenni”!

Budapeset, 2014. április 25.