Újraszámolás a kritikus kerületben

2014-04-22 13:26:00 szorenyi.p

hírkép

Még mindig nincs végeredmény a budapesti 15. számú választókerületben, miután a Kúria a napokban elrendelte a kerületben az összes érvénytelen szavazólap újraszámolását - írja az Index. A pesti kerületben a fideszes Kucsák László jelenleg 56 szavazattal vezet az MSZP-s Kunhalmi Ágnes előtt.



Továbbra sincs választási végeredmény a budapesti 15. választókerületben, ahol Kunhalmi Ágnest indította a baloldali ellenzék. A Nemzeti Választási Bizottság a múlt héten elutasította az ellenzék újraszámolási kérését, a Kúria azonban a múlt héten igazat adott nekik – adta hírül az Index.

A jelenlegi eredmények szerint a fideszes Kucsák László 56 szavazattal nyert a XVIII. kerületet magába foglaló választókerületben, az érvénytelen szavazatok száma pedig 394. Miután két szavazókörben újraszámolták a szavazatokat, csökkent Kunhalmi hátránya, de a végeredmény maradt. Az ellenzék azt kérte, hogy számolják újra a szavazatszámláló bizottság által érvénytelennek nyilvánított szavazólapokat is, ezt azonban az NVB elutasította, mondván, Kunhalmiék nem csatoltak bizonyítékot a kérés mellé.

Az április 16-i NVB-döntés ellen a kormányváltók fellebbeztek, és múlt szombaton a Kúria nekik adott igazat. Döntésével a testület elrendelte a választókerületben az összes érvénytelen szavazólap újraszámolását.