3 halott utast hoztak fel a koreai kompról

2014-04-20 07:46:00 szorenyi.p

hírkép

Három holttestet hoztak a felszínre búvárok a múlt heti tragikus kompbaleset áldozatai közül. Mindhárom holttesten mentőmellény volt, kettőről tudni, hogy férfi, a harmadik nemét nem közölték. A parti őrség hivatalos jelentése szerint a búvárok egy kabin ablakát betörve jutottak be a hajótestbe. Ez ugyanaz a három holttest, amit egy korábbi merülés során a búvárok már láttak, de akkor nem fértek hozzájuk.



Ezzel a halálos áldozatok száma már 36. 266 utast továbbra is eltűntként tartanak számon. A mentőcsapatok egész hétvégén folytatják a merüléseket. A komp szerdán süllyedt el 460 utassal a fedélzeten.

A mentési munkálatok nem fognak gyorsan befejeződni, jelezte a parti őrség, előreláthatóan két hónapon át is tarthatnak. Az elsüllyedt hajó mellé három hatalmas darut állítottak fel, amikkel majd kiemelhetik a kompot, de ezt csak akkor kezdik meg ha teljesen biztosak lesznek abban, hogy a hajóban nincsenek túlélők.

A parti őrség szóvivője szerint a darukkal sem lehet teljesen kiemelni a hajótestet, csak két-három méterre a tengerfenék fölé. A mentésben búvárok százai vesznek részt, nagyon nehéz körülmények között: az erős tengeráram és a rossz látási körülmények között nem tudják megközelíteni a hajó azon részét, ahol a legtöbb utast sejtik.