Kínaiak égették le az Aston Martint

2014-02-06 11:39:00 szorenyi.p

hírkép

Több mint 17 és félezer gépjárművet kénytelen visszahívni világszerte a brit Aston Martin, egy kínai beszállítója ugyanis gyenge minőségű műanyagot küldött a gyárnak.



A hírről a sina.com kínai internetes hírportál szerint a kérdéses autók gázpedáljaival akadhat probléma, azok készítésénél ugyanis a beszállító dél-kínai Shenzhen Kexiang vállalat rossz műanyagot használt, amelyet egy másik dél-kínai cégtől, a tungkuani Synthetic Plastic nyersanyagszolgáltatótól szerezett be. A gyenge minőségű műanyag miatt a gázpedál eltörhet, megnövelve ezzel a baleset vagy ütközés kockázatát.

A visszahívás a vállalat összes 2007 novembere és 2013 decembere közti balkormányos és az összes 2012 májusa és 2013 decembere közt gyártott jobbkormányos gépjárművét érinti, ez az elmúlt hat év teljes kibocsátásának háromnegyede. A cég például Európában több mint 7 ezer, az Egyesült Államokban pedig több mint 5 ezer autót hív vissza.

Az Aston Martin a gázpedálok térítésmentes cseréjét ígérte vevőinek, s úgy fogalmazott: nem tud arról, hogy baleset történt volna a hamisítás miatt, 22 esetben jelentettek a tulajdonosok meghibásodást.