Havazás - lezárások az M1-es sztrádán

2013-12-07 07:43:00 szorenyi.p

hírkép

A személygépjárművek felhajthatnak az M1-esre, a tehergépjárműveket a rendőrség továbbra sem engedi fel az autópályára - közölte honlapján szombaton reggel a rendőrség nem sokkal azután, hogy a pálya lezárásáról tájékoztatott a Komárom-Esztergom és Fejér megyei szakaszt érintően.



A kedvezőtlen időjárási és útviszonyok miatt az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei és Fejér megyei szakaszát a tehergépjármű-forgalom elől a rendőrség lezárta. A személygépkocsik felhajthatnak az autópályára. A tehergépjárművek továbbra sem közlekedhetnek az 1-es számú főúton sem.

Reggel hattól egy órán át nem léphettek be Magyarországra a hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek a hegyeshalmi határátkelőnél a rossz időjárási viszonyok miatt.

A rendőrség 7-kor feloldotta a korlátozást, ugyanakkor megkezdték ezen járművek ellenőrzését annak érdekében, hogy csak a megfelelő gumival rendelkezők folytathassák útjukat.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszáról a Budapest felé tartó oldalon több ponton leterelik a kamionforgalmat.

Tájékoztatásuk szerint Győr-Moson-Sopron megyében az erős, viharos szél mellett a havazás is nehezíti a közlekedést, emiatt a rendőrség az M1-es autópályán Budapest felé a 100-as kilométernél az 1-es főútra, a 105 kilométernél az M19-es főútra, míg a 119-es kilométernél a 82-es útra tereli le a kamionforgalmat.

 

 



Az M1-es autópályán csaknem hétkilométeres a torlódás az 59-es kilométernél Budapest felé.