Nyilasok közül kerülnek ki a politikusok

2013-12-05 12:11:00 szorenyi.p

hírkép

Egy új hóbortnak megfelelően egyre több ukrajnai munkaadó a horoszkópja alapján dönti el, hogy alkalmaz-e valakit vagy sem.



Az új trenddel először a fejvadász cégek szembesültek, amikor a vállalati humán erőforrás menedzserek az eddig szokásos – képesítésre, nemre és életkorra vonatkozó – kritériumokon túl egyre gyakrabban jelölték meg, hogy egy-egy adott munkakörbe milyen csillagzat alatt született alkalmazottat keresnek. Ugyanezt az asztrológusok is alátámasztják, akiknek az elmúlt egy-másfél évben ugrásszerűen megnőtt a renoméjuk a munkaadók körében, akik természetesen nem verik nagydobra csillagászati követelményeiket, nehogy újabb diszkriminációval vádolják meg őket.

Alekszandra, az egyik nagy fővárosi cég teljes neve elhallgatását kérő személyzetise a mérvadó ukrán Vesztyi hírportálnak elmondta, hogy a Zodiákus által meghatározott alkalmassági jellemzőket a saját tapasztalatai is alátámasztják. A saját munkakörére vonatkozóan például bátran állítja, hogy a legjobb HR-menedzserek a Bak és a Kos csillagjegyben születettek közül kerülnek ki, a marketing terén pedig a Kosok, a Nyilasok és a Szüzek jeleskednek. Azt is megfigyelte, hogy a politikusi pálya a Nyilas csillagjegyűeknek felel meg a legjobban, míg a legkiválóbb orvosok szinte kivétel nélkül a Rákok és a Skorpiók.

„A vezérigazgató például kiköti, hogy középvezetői állásba kifejezetten Rák jegyű jelölteket keressek, mert ők könnyen alkalmazkodnak, és nem vitatkoznak a fentről érkezű utasításokkal – mondta Alekszandra. – Bakot például kifejezetten tilos ilyen munkakörben felvennem, ők nagyon konokak és önfejűek, amit odafent nem díjaznak.”

A kijevi HeadHunter fejvadász cég kutatóközpontjának vezetője semmi kivetnivalót nem talál az asztrológia alkalmazásában. Uljana Hodorovszka szerint ez sem rosszabb a többi módszernél. Először ő is meglepődött a születés pontos dátumát firtató kérdéseken, egy új hóbortként kezelte, de mára be kellett látnia, hogy az eljárás valóban hatékonynak bizonyult. Azt viszont ő sem volt hajlandó elárulni a Vesztyi riporterének, hogy milyen csillagzat alatt született.

 

Palkó István