Az MTK-nál úszni is szeretnének

2013-11-21 13:48:00 szorenyi.p

hírkép

Úszószakosztály létrehozását tervezi az MTK. Deutsch Tamás, a klub elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt erről. Saját uszodájuk nem lesz, de hamarosan magyar utánpótlás klasszisokat igazolnak.



Mióta Deutsch Tamást 2010 májusában az MTK elnökévé választották, 10 új szakosztály jött létre, de a klubnak új tervei is vannak - erről beszélt Deutsch Tamás a Reggeli Start című műsorban. A fideszes politikus úgy fogalmazott: “képtelenségnek látom, hogy az MTK-nak ne legyen úszószakosztálya. És nem azért mert a 2021-es, egyébként a magyar sport számára fantasztikus lehetőséget jelentő vizes vb rendezési jogát elnyertük, hanem mert egy ilyen múltú, ilyen sportkínálattal bíró klubban kell, hogy legyen a két alapsportág egyikének mondott úszás.”

Az EP-képviselő a műsorban hozzátette, nem feltétlenül épít saját uszodát az MTK, meglévő vagy épülő létesítményeket bérelnek majd. Elmondta azt is, terveznek nagy nevet vagy neveket igazolni a klubhoz, de arról, hogy a “csiszolatlan gyémánt” alatt kire gondol, csak ennyit árult el: “Nem stratégiánk a sztárhalászat, nem az a célunk, hogy olyan sportolókat szerezzünk akik már holnapután olimpiai pontokat szereznek a klubnak”.

A politikus hozzátette, habár Brazíliánál több olimpiai aranyérmet szerzett az MTK, fontos céljuk, hogy előrébb jussanak a magyar klubok rangsorában, ahol jelenleg a 4. helyet foglalják el az olimpiai érmek alapján. Az MTK-nak jelenleg 1200 utánpótlás korú versenyzője van, közülük – a klubelnök szerint – sokan olimpiai pontokat szereznek majd a 2016-os riói játékokon.