Megmenekültek a fővárosi autósok

2013-11-19 06:03:00 szorenyi.p

hírkép

Nincs szükség a gépjárműforgalom korlátozására Budapesten a légszennyezettség miatt - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedd hajnalban. Ködre azonban számítani kell.



A közlemény szerint az előző napi mérési eredmények értékelése alapján biztossá vált, hogy a szmogriadó riasztási fokozatának, sőt az enyhébb, tájékoztatási fokozatának elrendelési feltételei sem teljesültek.

A tájékoztatás kitért arra is: a meteorológiai körülmények jelentős változása miatt a kisméretű szállópor szintje csak egy fővárosi mérőponton haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket hétfőn.

Az időjárás azonban kedvezőtlen lesz, hiszen hajnalban sok helyen sűrű ködre számítson. Kedden sok lesz a felhő, délkeleten számíthatunk szűrt napsütésre, majd ott is megvastagszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de északkeleten néhol alacsonyabb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8, 13 fok között valószínű.