Épül a bringaút a Velencei-tó körül

2013-11-06 16:59:00 superadmin

hírkép

Új, 12 km-es szakasszal bővül idén a Velencei-tó körüli kerékpárút. A cél, hogy az út kiépülése után biztonságosan, és kulturált környezetben lehessen körbebiciklizni a Dunántúl egyik legszebb természeti környezetben fekvő tavát.



A fejlesztés mai projektnyitó rendezvényén a helyi települések polgármesterei és L. Simon László országgyűlési képviselő, a  Velencei-tó és térsége, Váli völgy, Vértes térségi Fejlesztési Tanács elnöke megköszönte a fejlesztés megvalósulását lehetővé tevők együttműködését. Külön kiemelte, hogy a kormány 150 millió forinttal támogatja a kerékpárút kiépítését, melyhez az Európai Unió pályázata 600 millió forintos forrást biztosított.

A tervek szerint  akár 32 km-t is lehet egyfolytában kerekezni a tó körül, hiszen az északon már elkészült szakaszt és a most készülő útvonalat a tervek szerint teljes körré bővítik ki. A munkák során a 12 km-nyi új szakaszból kilenc teljesen új nyomvonalon épül majd meg és várhatóan a jövő évi szezonban sokezer kerekező használhatja majd.

L. Simon László a Világszám kérdésére elmondta, hogy dolgoznak a Velencei-tó új, egységes arculatának kialakításán is. Mint lokálpatrióta és a kerékpározás szerelmese kiemelten fontosnak tartja, hogy ez a páratlan szépségű természeti táj megkapja azokat a fejlesztéseket, melyekkel igazán vonzó lehet a belföldi és külföldi turisták számára. Ehhez minden feltételt, szálláshelyeket, kulturált strandokat és vendéglátóhelyeket és a kerékpározáshoz szükséges szolgáltatásokat is biztosítani kell.

A köszöntők után a résztvevők és a sajtó képviselői is csodálatos késő őszi napfényben együtt járták be az épülő kerékpárút gárdonyi szakaszát.

A rendezvényen készült hanganyagot innen töltheti le.