Reszkessetek autósok, jön a Lavina!

2013-10-24 20:56:00 szorenyi.p

hírkép

Lavina elnevezéssel országos sebesség-ellenőrzési akciót indít október utolsó hetében a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.



A tájékoztatás szerint december közepéig az adott útszakaszokon "láncszerű" sebességméréseket végeznek sűrűn elhelyezett traffipaxok segítségével. Általános tapasztalat ugyanis, hogy az autósok a sebességmérő elhagyása után újra gyorsabban hajtanak a megengedettnél; ezt a magatartást kívánják kiszűrni a Lavina akció keretében - írták.

Az intézkedést az indokolja, hogy a legtöbb közúti balesetet továbbra is a sebesség nem megfelelő megválasztása, illetve gyorshajtás okozza - tették hozzá.

Az országos sebesség-ellenőrzés a legforgalmasabb utak mellett a gyorsforgalmi úthálózatot is érinti. A rendőrök ellenőrzik a gépjárművezetők ittasságát és a biztonsági öv használatát is.

Az autósok a főutakon és a gyorsforgalmi utakon is számíthatnak arra, hogy megállítják őket a rendőrök, és úgynevezett kitereléses ellenőrzéseket is tartanak - közölte az ORFK.