Tűzfalra került a 6:3

2013-10-16 15:49:00 szorenyi.p

hírkép

A 60 évvel ezelőtti, londoni 6:3 motívumait vitték fel egy erzsébetvárosi tűzfalra. A kerületben már hagyománya van a szabad felületek művészi eltüntetésének. Ezúttal Puskás Ferencék focidiadalára emlékeztek.



A polgárm,esteri hivatal közleményében arról írnak, hogy "a kerület körúton belüli része mára kiemelt turisztikai célponttá vált, nagymértékben járul hozzá a főváros arculatának kialakításához. Ez kiváló célponttá teszi a kerületet arra, hogy egy nagyszabású tűzfalrehabilitációs program keretében köztereink kreatív újraértelmezésének színtere lehessen".

A köztéri falfestések nemcsak vizuális értékekkel bírnak, hanem szervesen kihatnak környezetükre is – élhetőbbé és élvezhetőbbé teszik a kerület bizonyos pontjait, miközben pozitívan hatnak a kerületben lakók és az arra járók hangulatára is.

A „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013” program keretein belül most a magyar labdarúgóválogatott 60 évvel ezelőtti, az "évszad mérkőzésére" emlékeztek.Ekkor a magyar csapat 6:3-ra győzte le Angliát, amely együttes addig hazai pályán nem szenvedett vereséget.

 

 



A festmény 1000 m²-en, három hét alatt, 400 liter festék felhasználásával készült el.