Hercegfogás és sárkányriasztás volt Óbudán

2013-09-16 10:09:00 superadmin

hírkép

A szombati borongósabb időjárást követően vasárnap verőfényes napsütés és meleg várta az Óbudai Promenádon a Princess Fesztivál résztvevőit és a látogatókat.



Vasárnap folytatódott a Princess Fesztivál az Óbudai Promenádon, melynek keretében a hercegnők csapatokra osztva vetélkedtek az értékes nyereményekért. Egy hercegnőt sok minden jellemez, például, hogy jeleskedik a sportban, a művészetek gyakorlásában, tud táncolni, ügyel a környezetére és házias. Ezek szellemében kellett tehát a különböző játékos feladatokat megoldaniuk. Volt amikor tánctudásukról tettek tanúbizonyságot, de a hercegek csábításának trükkjeit is bemutatták a közönségnek, valamint azt, hogy hogyan kell elűzni egy sárkányt, ha el akarja rabolni a hercegnőt.

A vetélkedők közben felléptek a Liget Táncakadémia táncosai, valamint a Duna Művészegyüttes szólistái, akik az elmúlt három évben több művészeti verseny I. díját nyerték el, de szerepeltek nemzetközi fesztiválokon Prágában és Törökországban is, valamint a nagy múltú budapesti Duna Karneválon.

A Princess Fesztiválon valamennyi kor hercegnőiről információkat kaphattak a látogatók, a középkortól kezdve napjainkig.

A színpadon felléptek még Kolibri Sporttánc Egyesület táncosai, akik a 20-as évek időszakába kalauzolták el a nézőket swing bemutatójukat.

Egy hercegnő ügyel a környezetvédelemre is, ennek jegyében különleges divatbemutatót is láthatott a közönség, ugyanis újrahasznosított, a kidobásra szánt, hulladék farmerból készített mindennapi viseletű és alkalmi ruhákat mutattak be a modellek.