Tragédia - Felborult a győri kosarasok busza

2013-09-07 16:01:00 szorenyi.p

hírkép

Személykocsival ütközött egy autóbusz Kapuvár közelében, a balesetben egy ember meghalt, 16 megsérült.  A baleset miatt teljes szélességében lezárták a 85-ös főutat. A járművön ülők egyike hunyt el, a többi 15 utas mindegyike megsérült, akárcsak az autóban ülő egyik ember. A győri női kosárlabda-csapatról van szó. A játékosok Sopronba indultak edzőmeccsre.



A balesetben meghalt Tapodi Péter klubigazgató. A csapat edzője, Füzy Ákos állítólag életveszélyes állapotban van. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A Világszám úgy tudja, hogy Fűzy Ákosnak amputálni kellet az egyik lábát. A legfrissebb, de egyelőre meg nem erősített hírek szerint az ő életét sem tudták megmenteni. Az 1994-ben született szerb légiósnak a lábfeje roncsolódott, azt kellett amputálni. A másik szerb légiós Milica Ivanovics van vele, neki nincs komolyabb baja. Koch Dórának, aki idén igazolt a Vasasból a klubhoz megműtötték a bal kezét. Úgy tudjuk jól sikerült a beavatkozás és rendbe jon a jobbkezes játékos. Czirják Noéminak gerincsérülése, de ezt nem erősítették meg.

A Nemzeti Sport információja szerint Tujmer Evelinnek nyílt bokatörése van, és összevagdosta az üveg. Nagyon súlyos állapotban van a csapat gyúrója, Burdi Szabolcs légcsövén másfél centis lyuk van, zúzódott a tüdeje, a műtét után az intenzívre kerül. A csapat amerikai légiósát szintén Szombathelyen ápolják, de vasárnap már hazaengedik. Samantha Mackaynek két csigolyája repedt meg.

Viszonylag jól van Pénzes Kinga. Jó hír érkezett Dobos Ágiról is. A csapat 17 éves játékosának csupán felszakadt a fején a bőr. Valószínűleg nem súlyos a sérülése. A Világszám beszélt egy volt válogatott játékossal, aki elérte Semsei Barbarát, aki szintén rendben van. Szintén felületi sérülésekkel úszta meg a balesetet Laklóth Anna (Koch Dóra féltestvére) és Mansare Manty is.

A sportolók közül mindenki kórházba szállítottak. Sportszakmai kérdés, hogy ezek után mi lesz a Győr euroligás csapatával. Logikusnak látszik, hogy visszalépnek a küzdelemtől. Ez alapesetben pénzbüntetést vonna mag után, de a rendkívüli helyzet miatt a FIBA dönthet másképpen is.

Közben a Sopronban edzőtáborozó U16-os válogatott tagjait a rendkívüli helyzetre való tekintettel hazaküldték.