Érkezik az Orient-Express Budapestre

2013-08-08 13:38:00 superadmin

hírkép

Minden évben egyszer, augusztus vége felé útra kel az Orient Express eredeti útvonalán, a Párizs-Budapest-Bukarest-Isztambul vonalon. Idén 30-án indul Párizsból és 31-én érkezik délután Budapestre.



A jegyárak nem olcsók, 7.400 eurótól kezdődnek. Ebbe egy 6 napos, 5 éjszakás utazás ára tartozik bele elképesztő luxuskörülmények között. Egy ilyen utazás a következő képpen néz ki: a vendégeket Párizsban érkezéskor stewardessek köszöntik, a kabinok elfoglalása után pedig délutáni teával kedveskednek.

Este gourmet vacsorát szolgálnak fel a vonaton. Másnap a reggelit a kabinokban szolgálják fel, majd (Budapest felé tartva) az ebédet az egyik fényűző étkezőkocsiban tálalják. Ebéd után egy kis pihenő, majd az elengedhetetlen délutáni tea és már meg is érkezik a vonat Budapestre. A vendégek itt egy luxusszállodába pihennek éjszaka. A reggelit követően egy privát városnéző túrán vesznek részt, majd egy helyi étteremben ebédelnek. Délután visszaszállnak a vonatra és indulnak Románia felé. Másnap kora reggel Sinaia településen áll meg a vonat, majd megtekintik a gyönyörű Peleș-kastélyt.

Utána irány Bukarest, délután rövid városnéző túra, este pedig szállás és vacsora a vendégeknek a Palace Athenée Hilton luxusszállodában. Másnap reggel Bulgária felé utaznak tovább, az utolsó estét pedig ismét a vonaton töltik a vendégek. 6. nap reggel pedig érkezés Isztambulba, reggeli után.