Sörfőzést tanítanak egy budapesti egyetemen

2013-08-08 07:20:00 szorenyi.p

hírkép

Diplomás sörfőző mesterképzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen. A BCE Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Az idén újabb szakirányú továbbképzés indul – ezúttal a sörfőzés területén.



A képzés célja, hogy a BCE hozzájáruljon a sörágazat szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A képzés nyitva áll azok számára is, akik a kapcsolódó területeken – kereskedelemben, vendéglátásban – dolgoznak, vagy fogyasztóként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a sörkészítés világáról.

Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy munka mellett is elvégezhető legyen, ugyanakkor a résztvevők a piac által elvárt, magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű gazdasági, marketing és jogi ismereteket kapjanak, s ezek mellett elmélyült betekintést szerezhessenek a sörfogyasztás kultúrájába és történetébe is.

A hallgatók alkalmasak lesznek egy sörfőző üzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját sörfőzde irányítására is.



Az oktatásra augusztus 31-ig lehet jelentkezni.