Infotechnológiai időutazás a Hungaroringen

2013-08-07 16:50:00 superadmin

hírkép

Bár az idei Formula−1 magyar GP-nek vége,de öröm visszagondolni a hibátlan televíziós közvetítésre - fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.



Az idén először fordult elő, hogy a távközlési cég szolgáltatta az MTVA részére a Formula−1 időmérő edzéseit, és magát a futamot is. A főigazgató forradalmi változásokról számolt be az eltelt 25-30 év tükrében, hiszen míg 1986-ban az első GP-n mindössze 25 fax volt a kívánalom,addig ma a verseny kiszolgálására 10Gbit/s átviteli sebesség állt rendelkezésre.
A verseny lebonyolítása szempontjából fontos volt a túlbiztosítás,egymással párhuzamosan több informatikai eszköz is működött, amelyek bármilyen apró hiba esetén ki tudják váltani egymást. Szerencsére nem volt meghibásodás a 4 nap alatt.

Az Invitel részéről 30 szakember felügyelte az F1 informatikai és kommunikációs rendszerét, hogy egy esetleges hiba esetén azonnal beavatkozhassanak. Nem volt köztes állapot a maximális siker és a teljes kudarc között. Mártha Imre szavait az MTVA vezérigazgató-helyettese, Szabó László Zsolt is megerősítette.