Orbán Viktor szerint eladják a Fradit

2013-08-04 08:58:00 szorenyi.p

hírkép

A magyar miniszterelnök szerint eladják a Fradit. Orbán Viktor a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadámia honlapján úgy nyilatkozott, hogy az FTC-nek komoly kérője lesz pár héten belül. Amúgy életképesnek mondta a magyar profi labdarúgást.



A magyar profi futball teljesen életképes. Ha végignézzük, lassan és biztosan gyarapszik azoknak a kluboknak a száma, amelyek mögött jelentős gazdasági szereplők állnak – jelentette ki, példaként felhozva a Videotont, a Győrt, a Diósgyőrt, a Honvédet, a Debrecent, a Pécset, az MTK-t és a Paksot.

Hozzátette: „a Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak, ez hetek kérdése. A Kecskemét is meg fog erősödni, csak először kicsit meg kell melegednie Magyarországon a Mercedesnek.” Értékelése szerint ez azt jelenti, hogy 10-11 klub biztos lábakon áll, így már csak ötöt-hatot kell stabilizálni.

A gazdasági helyzetről még megjegyezte, az MLSZ jó rendszert alakított ki a tévés pénzek ügyében, és hamarosan a szerencsejátékból is több pénz érkezhet a futballba. Utóbbival kapcsolatban elmondta, arra vártak, hogy az Európai Unió hozzájáruljon az online szerencsejáték szabályozásához. Ez megtörtént, a törvényt elfogadták, most az ebből befolyó pénzek elosztási rendjét kell megalkotni.

A kormányfő hangsúlyozta: a futballklub nem gazdasági vállalkozás. Aki nem így gondolja, félreérti a helyzetet. Egy vállalkozásnak egyetlen szempontja van, hogy tulajdonosának minél nagyobb hasznot hozzon. A futballban ez lehetetlen – jelentette ki. „A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész” – fogalmazott Orbán Viktor.



A Nemzeti Sport értesülései szerint Pászkány Árpád, a kolozsvári CFR többségi tulajdonosa veheti meg a Fradit.