Ecclestone megfogta a magyar miniszter kezét

2013-07-28 17:03:00 szorenyi.p

hírkép

Öt évvel meghosszabbították a Hungaroring szerződését a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt, így 2021-ig biztosított a magyar világbajnoki futam jövője. A szerződést a nemzeti fejlesztési miniszter írta alá.



A egállapodást az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone, a magyar kormány részéről pedig Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írta alá két órával a 28. Magyar Nagydíj rajtja előtt a mogyoródi pályán. Az eseményen részt vett Rohonyi Tamás is, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a száguldó cirkusz 1986-ban első ízben Magyarországra is ellátogatott. Az eddig érvényes megállapodás 2016-ig szólt.

Ecclestone kéréseinek megfelelően jövőre további fejlesztések és módosítások várhatóak a Hungaroringen.

"A magyar futam jövője mindig is biztosított volt, nagyon jó a kapcsolatom a szervezőkkel. Örülök, hogy ma meghosszabbítottuk a megállapodásunkat" - nyilatkozta az aláírás után Ecclestone.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta, az idei Magyar Nagydíj legfőbb pillanata számukra a mostani volt. "Ezért dolgoztunk az elmúlt évben, s hasonló szellemben folytatjuk tovább a munkát. Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-ig biztosítva van a Magyar Nagydíj jövője."

A mogyoródi pályán az idei versenyre 125 millió forint értékben épült új ambulancia, valamint a célegyenesben törmelékfelfogó-kerítés, amely 42 millió forintba került. 50 millió forintból felújították a sajtóközpontot, valamint egyes lelátók és jegyárusító helyek is megújultak.

Az idei futamot Lewis Hamilton nyerte, aki az élről indult, de maga a verseny igen fordulatos volt.