Hogyan? Osztogatnak vagy fosztogatnak?

2013-07-14 08:56:00 szorenyi.p

hírkép

Alaposan félreértették a mentrendet Ausztráliában. Amerika helyett az ukrajnai Odesszába utazott tévedésből két ausztrál kutató, akik Texasba tartottak egy tudományos konferenciára.



A szórakozott tudósok még akkor sem jöttek rá tévedésükre, amikor a gépük leszállt a fekete-tenger parti ukrán kikötőváros repülőterén. Ott taxiba szálltak és az Egyetemi boulevardra vitették magukat. Csak azután kezdtek gyanakodni, hogy az Odesszai Nemzeti Egyetemen hiába keresték a tudományos konferencia helyszínét.

Ott ugyanis felvilágosították őket arról, hogy nem csupán a várost és az országot, hanem a kontinenst is eltévesztették. Ők ugyanis eredetileg a Texas állambeli Odessa város főiskolájába akartak eljutni, ám valószínűleg az ausztrál utazásszervező iroda hibájából a világnak egy teljesen más pontjára sikerült kerülniük – adta hírül az odesszai ATV televíziós csatorna híradója.

Az ausztrál kutatók további sorsáról nem számolt be az odesszai tévé. És azt is csupán sejteni vagy – pontosabban – remélni lehet, hogy nem a földrajz-tudományok terén jeleskednek.

(Palkó István)