Gyulaffy napok Csobáncért

2013-07-12 16:34:00 V.J.

hírkép

A legnagyobb hazai seregszemléjüket tartják ezen a hétvégén a Végvári Hagyományőrzők. Minden valamirevaló vitéz részt vesz a X. Gyulaffy napok rendezvényein a Gyulakeszi Lovasudvarban.



Nemcsak kopját törnek és páncélt fényesítenek Csobánc várának szomszédságában a mai kor hagyományőrző vitézei.  A kardcsörtetés mellet igazi vásári forgatag vár mindenkit péntektől vasárnap estig. A résztvevők és a látogatók az ország minden pontjáról sereglenek majd a Veszprém megyei faluba. Már pénteken izgalmas programok várnak fiatalt és időset, akiket érdekel a magyar történelem dicsőséges múltja. A jó hangulatról koncertek, a szíves vendéglátásról korhű szakácsok és étkek gondoskodnak, és biztosan megtelik majd a Gyulaffy Ivó is, ahol a Borbély családi pincészet kínálja tüzes borait.

Mindennap felvonulnak a lovas és talpas vitézek, akik erejüket is kipróbálják Csobánc várában. Az ifjak apródképzőben tanulhatják meg a végek vitézeinek legfontosabb fortélyait. Összesereglenek ide a legjobb kardforgatók, kopjavetők Egertől a Váli Hunokig, sőt még a török Gölbasi Vitézeinek fegyver és ruházati bemutatója sem hiányzik a színes forgatagból. Vasárnap aztán arra is fény derül, ki viheti haza a tombola fődíját: egy valódi csikót. Zene, tánc, történelem és hagyomány a dicső napokat látott Csobánc vára alatt. Egy igazi családi program mindenkinek július 12-13-14-én.

A belépőjegyekkel minden vendég a vár újjászületését is támogatja.