Halálfélelem a levegőben, túlélték az utasok

2013-07-03 10:58:00 szorenyi.p

hírkép

A Spirit Airlines egyik utasszállító Airbus 319-es repülője az amerikai légtérben minden előzetes figyelmeztetés nélkül közel 500 métert zuhant, az utasok halálra rémültek. Kikerülő manővert hajtottak végre a pilóták - ismerteti az Origo az amerikai híradásokat.



Az Airbus A319-es Detroitból tartott Dallasba, fedélzetén 126 utassal, amikor Michigan felett a légiirányítók arra lettek figyelmesek, hogy egy ejtőernyősöket szállító másik repülő egyre veszélyesebb közelségbe kerül - írja a CNBC.

A Spirit pilótája is megerősítette, hogy látja a kisgépet, majd az irányítórendszer egy perccel később arra riasztotta, hogy azonnal mintegy 500 méterrel ereszkedjen lejjebb. A kritikus pillanatban a két repülő mindössze 2,5 kilométerre volt egymástól, és csak 120 méterre egymás felett.

Az utasok beszámolója szerint a hirtelen ereszkedéskor mindenki halálra rémülten sikoltozott, azt hitték, hogy a gép le fog zuhanni. Az ülések feletti csomagtartórekeszek ajtói kivágódtak, az utaskísérők a széksorokra estek, a felszolgált italok pedig szanaszét repültek.