Befejezik a Velencei-tó kapuját

2013-06-04 11:29:00 superadmin

hírkép

Nincs a Velencei-tó az első öt kedvelt belföldi úticél között, ezért újrapozicionáljuk a térség helyét a turisztikai palettán, hogy tíz éven belül mindenkinek komoly alternatíva legyen egy hét eltöltése itt - mondta L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője.



Komoly fejlesztések indultak. 13 kilométer kerékpárút épül, és távlati cél, hogy Budapestről biciklivel el lehessen ide jutni.

2,2 Mrd forintos támogatással felújítják a velencei-tavi vízisport-iskolát, modernizálják a létesítményeket. Az elmúlt években megduplázódott az itt sportolók száma- mondta L. Simon László.

Az északi evezőspályát is fejlesztik. A Velence kapuja projekt súlyos szabálytalanságai a rendőrségre tartoznak, de a beruházást be kell fejezni, mert a lebontás és az Uniónak visszafizetendő pénz mennyisége tönkretenné Velencét. Így a fejlesztést befejezik, már lezajlott a közbeszerzés is, a képviselő reméli, hogy jövőre már vonzó látvány, és nem betontömb fogadja a fővárosból érkezőket.

L. Simon László kiemelte, hogy a turisztikai tervek megvalósításában komoly segítséget kapnak Horváth Gergelytől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettesétől, és Bodrogai László regionális marketingigazgatótól.