Tömegek a Városligetben

2013-05-01 19:29:00 szorenyi.p

hírkép

Minden megvolt, ami egy hamisítatlan városligeti majálishoz kell. A nép csak úgy hömpölygött a vattacukrostól a kürtős kalácsosig. Azért a politikai szónokok már mérsékeltebb sikert arattak, de ők délelőtt letudták a programjukat.



A majális árusai most sem adtak semmit olcsón, de nem láttunk drágulást a tavalyihoz képest. A hangulat pedig tényleg jó volt, sokan fociztak, pihengettek a füvön, vagy válogattak az árusok portékái közül. Volt olyan rászoruló, aki elkérte a maradék kenyeret meg virslivéget, azért ez hozzá tartozik.

A napsütés és a szokásos hangulat azért felvidított mindenkit, és ezt még a politikai beszédek sem tudták elrontani. Az Együtt 2014 fél egykor kezdte a vitafórumát a vajdahunyadi várnál. Lassan gyűlt a nép, figyelte a közmunkát értékelő politikusokat. A szűk kemény mag kiállt még a napra is, amikor jött egy kis simicskázás. Sokan átsétáltak a szakszervezetek sátraihoz, az ottani színpadhoz. Hatalmas sor állt a sörért a vasasoknál, egy úriember megjegyezte: akkor esik igazán jól, ha előtte legalább húszpercet sorban állsz.

Kettő körül már alig lehetett parkolóhelyet találni az Andrássy mellékutcáiban. Kezdődött a repülős show a Duna felett, mindenki megnézhette, hogy lehet pillanatok alatt egyenesbe jönni a meredek zuhanásból.