Orbán Viktor lánya turizmus díjat nyert

2013-04-30 14:25:00 szorenyi.p

hírkép

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai díját nyerte el Orbán Viktor lánya. Orbán Ráhel a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda munkáját elemezte. A miniszterelnök lánya Szájer József EP-képviselő lányával, Fannival közösen szervezte 2011-ben a VOLT Fesztiválon az Európa Kempinget. A két lány akkoriban a Sziget szervezőirodájánál töltötte szakmai gyakorlatát.



A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte.

2012-ben 12 felsőoktatási intézmény (egyes esetekben intézményenként több kar is) juttatta el a Magyar Turizmus Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat. 2011-től legfeljebb 3 szakdolgozat beküldésére volt lehetőség, így összesen 39 pályamű érkezett - írja a turizmusonline.hu.

A legjobb diplomamunkákat két, az „Alapos, tudományos igényű munka”, valamint az „Újszerű témaválasztás” kategóriában jutalmazták, emellett két szakdolgozat különdíjban részesült. A nyertesek az anyagi elismerés mellett könyvjutalmat kapnak.

Alapos, tudományos igényű munka kategóriában:

I. Hess Alexandra: A Szentendrei-sziget zöldút fejlesztési lehetőségei – A sziget bekapcsolása a Duna-menti kerékpárút hálózatba

II. Kovács Otília Magdolna: A budapesti Y generáció és a Bor

III. Barcza Attila: Rekreáció határok nélkül

Újszerű témaválasztás kategóriában:

I. Orbán Ráhel: Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül

II. Istenes Noémi: Képregényturizmus

III. Horn Nikolett: Ötlettől a valóságig, avagy egy szállodai projekt előkészítésének lépései"

Szerdán Orbán Ráhel közleményt adott ki. Azt írja: "a szakdolgozatomat legjobb tudásom szerint megírtam és a feladatomat elvégeztem. A pályázatra az egyetem küldte be a dolgozatomat, ezért én ebbe a helyzetbe úgy kerültem, mint Pilátus a credóba. A szakdolgozatomat nyilvánossá tettem, az egyetem könyvtárának weboldaláról letölthető.