Villányban találkozik a Vidéki Éttermiség

2013-04-29 11:43:00 V.J.

hírkép

11 vidéki étterem ad randevút egymásnak és az értő közönségnek május első hétvégéjén Villányban. A vidéki éttermek harmadik alkalommal hozzák el különleges ízeiket a Vidéki Éttermiség gasztronómiai találkozójára.



Ez a kis szójáték a mi esetünkben csak arra utal, hogy ha valaki vendéglátással foglalkozik és ráadásul mindezt vidéken teszi, annak sajátságos hangulata. – mondja Pauli Zoltán az idei találkozónak otthont adó villányi Mandula étterem vezetője. „A vidéki éttermek vannak talán a legközelebb a felhasznált alapanyagokhoz. Ennek jegyében alakult meg ez a hasonló módon gondolkodó társaság az ország különböző részeiről. Jó pár évvel ezelőtt, amikor spontán módon összejöttünk, annyira hasonló problémákkal, örömökkel rendelkező társaság ez a csapat, hogy rendkívül jól éreztük magunkat egymással. Ilyenkor kicsit szakmázunk, beszélgetünk egymással és a közönséggel. Mindezt természetesen jó hangulatban. Az egész éttermiség egy ilyen vidéki vendéglátással foglalkozó, jó hangulatú életérzésről szól.”

Érdemes tehát útnak indulni, hiszen május 4-től nagyon sok étterem hozza el a saját konyháját, a saját régiójára jellemző ízeket. Néha meglepő interpretációban.

Mint PAuli Zoltántól megtudtuk, pénteken este egy szűkebb körű jótékonysági vacsora keretében egy helyi célt is támogatnak a szervezők. Ennek a bevételéből most a villányi gyermekétkeztetést támogatják. Reggel termelői piaccal kezdődik a program már tíz órától. Kézművesek állítják ki termékeiket, lesznek gyerekeknek szóló izgalmas kézműves foglalkozások. A Borutcában a villányi bortermelők mutatkoznak be és egészen este 9 óráig 11 konyha különleges ízeit lehet kóstolni Debrecentől Veszprémen át Villányig.

Kedvcsinálóként a teljes kóstolható ételsor elolvasható a borzsongás.hu oldalon.