100 iskola könyvtára gyarapodhat

2013-04-26 17:46:00 superadmin

hírkép

A jövő héten befejeződik a „Hetedik Könyvhullám” elnevezésű könyvtárfejlesztési akció könyvcsomagjainak kiszállítása, így a következő napokban 100 kedvezményezett iskola könyvtára veheti át az általuk kiválasztott tételeket. Mindezt Azurák Csaba jelentette be Székesfehérváron, ahol a város 7 nyertes intézményének adta át az egyenként 150.000 forint összértékű csomagokat.



Az OTP Fáy András Alapítvány „Hetedik Könyvhullám” könyvtárfejlesztési akciójára az idei tanévben mintegy 600 iskola jelentkezett. A pályázatok kiértékelését követően a Kuratórium 100 kedvezményezett középiskolát nevezett meg, amelyek könyvtárai egyenként 65.000 forint keretösszegű könyvvásárlási lehetőséggel, 3 darab tablettel (már 300 feltöltött könyvvel), valamint egy-egy egyéves Természet Világa, illetve Élet és Tudomány előfizetéssel gazdagodnak.

Idén már második alkalommal – környezettudatos, gyorsabb és kényelmesebb – online módon zajlott a pályázat, menete maradt kétkörös. Az első körben a középiskolák a honlapról letölthető pályázati adatlap kitöltésével jelentkezhettek, ezt követte az elbírálás. A második körben, már csak a nyertes pályázóknak kellett online elküldeniük a saját igényeik alapján összeállított tételsor (könyvek, CD-k, stb.) listáját, melyet ezekben a napokban követ a kiszállítás.

A Székesfehérváron megtartott ünnepélyes átadón az OTP Fáy András Alapítvány kurátora, Azurák Csaba elmondta, a „Könyvhullám” az Alapítvány legnagyobb és legsikeresebb mecenatúra programja, amellyel az elmúlt 7 évben összesen több mint 135 millió forint értékben adományozott könyveket, CD-ket, e-tartalmakat, újság előfizetéseket, stb. az eddig csaknem 900 nyertes középiskolának.

Az ismert televíziós személyiség a rendezvény végén bejelentette, hogy az Alapítvány már hagyománnyá vált Nyárindító Sportnapját idén Székesfehérváron tartja az utolsó tanítási héten, amelyhez a sport és kulturális elemekből álló programcsomagot az Alapítvány biztosítja.