Látványos kiállítás a Kempinski Galériában

2013-04-24 16:07:00 V.J.

hírkép

Május 31-ig láthatóak az egyre ismertebb festő MSL munkái a Kempinski Galériában.  A hotel hangulatosan megújult földszintje tökéletes hátteret ad a játékos és izgalmas képeknek.



A Kempinski Hotel Corvinus gazdag klasszikus és kortárs magyar műgyűjteménnyel büszkélkedik és a szállodában található Kempinski Galéria elhivatottan szolgálja a hazai művészek bemutatását. Az utóbbi években MSL munkái több privát gyűjtő érdeklődését is felkeltették és erősen megnőtt a kereslet festményei iránt. Művei megtalálhatóak vállalati gyűjteményekben (T-Com, Bang&Olufsen, Brokernet, Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Magyar Balett Intézet) és nemzetközi magánkollekciókban is (Budapest, Párizs, Bécs, München, Berlin, Prága, Koppenhága, Sydney, Toronto, Zürich, Santa Barbara, Miami).

Az elsőre absztraktnak ható alkotásokról hamar kiderül, hogy figurálisak, ha a szemlélő igyekszik a cím mögötti tartalmat feltárni. Minden részlet jelentőséggel bír, okkal van ott.

MSL a mitológiai történetek szereplőit időnként játékosan mai, modern környezetbe helyezi. Ez a dekadens összhatás fokozódik, ahogyan humorral és erotikával telt kompozícióit olyan hedonista háttér elé helyezi, mint a Francia Riviéra.

A Budapest szívében fekvő ötcsillagos szálloda, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest, a „The Leading Hotels of the World” első magyarországi tagja. A nemrég megnyílt ÉS Bisztró tradicionális magyar és bécsi konyhát visz.  A népszerű Kempinski Terasz a belvárosi sétálónegyedben, a Fashion Streeten üzemel áprilistól októberig. 2010-ben a szállodában nyílt meg az első közép-európai Nobu Étterem.