Vidéken érdemes pályázni

2013-04-12 14:45:00 V.J.

hírkép

A közép-magyarországi régió fejlettnek számít, ezért inkább a többi régióban lehet sikerrel pályázni Európai Uniós támogatásokra. Nem kevés forrásról van szó, hiszen a teljes keret összesen 7000 milliárdos.



Még csak az uniós támogatási keretösszeg kevesebb, mint felét fizették ki, miközben hatalmas a túligénylés – mondta Boros Áron, az OTP Hungaro-Projekt vezérigazgatója egy mai szakmai rendezvényen. Főképpen a vidéki régiók pályázhatnak a siker esélyével, mivel Közép-Magyarország uniós mércével fejlettnek számít. Az itt működő cégek számára remény lehet fiókszervezetek létrehozása.

2014 és 2020 között kissé kevesebb pénzre lehet pályázni, de a 20,5 milliárd euróhoz 15% kötelezettségvállalással járul hozzá az állam. Az összeg 60%-a gazdaságfejlesztési projektekre igényelhető, ami 4000 milliárd forintnyi pályázati lehetőséget jelent.

A prioritások között a kutatás-fejlesztés, az infrastruktúrafejlesztés, energia-hatékonyság javítás mellett továbbra is ott van az idegenforgalom.

A 2014-es uniós pályázati pénzekre ősszel lehet pályázni, ezért nincs sok idő a gondolkodásra. Aki részt akar venni a pályázatokon annak, már most el kell kezdenie a felkészülést. Az  OTP Hungaro Projekt a hazai forrásokon túl, lehetőséget ad  régiós pályázati források elérésére is.