Megölt egy embert a gyilkos hód

2013-04-11 15:42:00 szorenyi.p

hírkép

Egy agresszív hód halálosan megsebesített egy fehérorosz férfit, aki csupán le akarta őt fényképezni. A területét védő termetes rágcsáló egy három fős társaságra támadt rá, akik horgászni indultak a Sesztakovszkoje tóra. Útközben pillantották meg a parton kószáló hódot, és le akarták fényképezni.



Az állat akkor lendült támadásba, amikor túlságosan megközelítették. Az egyik férfit úgy harapta combtövön, hogy megsérült a combi artériája. A társai megpróbálták elállítani a vérzést, majd értesítették a mentőket. Ám igyekezetük hiábavalónak bizonyult, mivel a tragikus hódtámadás áldozata még az orvosok kiérkezéséig a helyszínen elvérzett.

Az eurázsiai (más néven európai vagy közönséges) hód a kontinensük legnagyobb rágcsálója. Súlya elérheti a 35 kilogrammot, testhossza egy méterig terjedhet, amihez 30–40 centis, lapos farok csatlakozik. Európában legutóbb öt éve számoltak be hódtámadásról.

Akkor egy tízéves kisfiút martak meg a hódok a Magas-Tátra alatt fekvő Késmárk közelében. A gyereket kórházba kellett szállítani. Sérülései súlyosak voltak ugyan, de nem életveszélyesek.

(Palkó István)