Nézd meg a BKV új buszait

2013-03-05 14:51:00 szorenyi.p

hírkép

Májustól fokozatosan állítja forgalomba a BKK az új, légkondicionált Mercedes Citaro buszokat. A buszok többségében az Észak-Pestről, Óbudáról induló járatokon, így egyebek mellett a 7-es buszcsalád vagy az 5-ös autóbusz vonalán járnak majd - írja a hvg.hu.



Hivazalosan tavasztól állítják forgalomba őket, májustól összesen 150 darab ilyen busz jár majd a fővárosban.

A korszerű, alacsonypadlós – és egyébként a szakmai zsűri által 2013-as év busza címmel kitüntetett – Mercedes-Benz Citaro 2 típusú járművek az új buszüzemeltetési modell keretében állnak forgalomba.

A tenderkiírásnak megfelelően a fővárosba érkező Citaro szóló modellek három-, míg a csuklós modellek négyajtós kivitelben érkeznek Budapestre. A magyar igényeknek megfelelően nemcsak erős légkondicionáló berendezés, de számos nyitható ablak is segíti majd a jármű szellőzését. Az autóbuszokba biztonsági okokból belül és kívül is kamerákat szerelnek majd fel, az utastájékoztatást a szóló buszokban egy darab, a csuklósokban három darab TFT-monitor segíti majd.

A Citarók a fővárosi vonalhálózaton elosztva – többségében az Észak-Pestről, Óbudáról induló járatokon, így egyebek mellett a 7-es buszcsalád vagy az 5-ös autóbusz vonalán – fokozatosan állnak majd forgalomba: 50 darab május 1-jén, 50 darab június 1-jén, majd az utolsó 50 pedig július 1-jén.