Lábbal hajtható szexgéptől, a kőfalloszig

2013-02-08 11:35:00 V.J.

hírkép

Aki Amszterdamban jár biztosan nem hagyja ki a Szex Múzeumot. Mostantól az érzékiség és a vágy titokzatos tárgyai Budapesten is megtekinthetők, hiszen Erotika Múzeum nyílt a Belvárosban. Az alapító, Kovi szerint nemcsak külföldieket fog vonzani a csábítás tárlata.



A magyarországi erotika kiállításnak az a neve, hogy Golden Gate. Az Aranykapun kell bejönni a turistáknak? Erre számítotok?

Igen, erre számítunk. A pontos nevünk Golden Gate Erotika Galéria és Kiállítás. A kiállítás és a galériánk is hangsúlyozottan erotikus. Kulturált, hiszen nem megy el semmiféle szélsőséges irányba.. A cél az volt, hogy az emberek fogadják el, hogy az erotika hozzátartozik a kultúránkhoz, a szex a mindennapunk szerves része.

Amszterdamban van ilyen múzeum, ahol tömegek tolonganak. Kikre számítotok, ki fogja Pesten  megnézni az Erotika Múzeumot?

Számítunk a magyar közönségre is, és természetesen számítunk a turistákra. Amikor Amszterdamban voltam, én is bementem a Szex Múzeumba. Az egyik kollegám volt Prágában, ott is van szex múzeum. Természetesen ő is bement. Úgy gondoljuk, hogy a Magyarországra látogató külföldi turisták is be fognak jönni hozzánk.

Azt mondtad, hogy a stílust visszafogott erotika jellemzi. Azért a felső szinten a filmjeidből is vannak izgalmas jelenetek. Megpróbáltátok különválasztani a dolgokat?

Igen, a felső rész kicsit merészebb, mint a lenti. Ez a rész a felnőtt filmek világának is állít, ha nem is emléket, de bemutatja azt. Hiszen ez is hozzátartozik az erotikához, bár azért egy kicsit keményebb erotika. Ebből is válogattunk, mert olyan részleteket mutatunk a filmekből, amik felvállalhatóak. Elsősorban tisztelgünk Monique Covet, Michelle Wild, és Maya Gold előtt. Az alsó szinten pedig Ciccolina előtt. A másik tárló pedig tisztelegni fog Pierre Woodman előtt, aki a világ egyik leghíresebb, legnevesebb, és legnépszerűbb felnőtt filmes rendezője.

Sokan azt mondják, hogy Budapest Európa Bangkokja, Európa szex fővárosa. Nem gondolod, hogy a megnyílt múzeum, szintén ezt a képet erősíti? Vagy ez nem is olyan nagy baj?

Azt gondolom, hogy ez nem baj. Nem hasonlítanám Budapestet Bangkokhoz, ahol egymást érik a különböző nagyon-nagyon nyílt és nagyon kemény éjszakai mulatók, ahol bárki bármit megkaphat, ha van rá pénze. Budapesten ez messze nincs így. Úgy gondoltuk, hogy ha már tényleg az terjedt el Magyarországról, illetve Budapestről, hogy az erotika, vagy a felnőtt filmek fővárosa, akkor pont jó helyre került ez a múzeum.

A Párizsi utcában nyitottátok, tehát az egyik legelegánsabb, legforgalmasabb részen. Miért?

Mert egyrészt komoly mértékben számítunk a turistákra. Másrészt, talán látszik a múzeum kialakításáról, és az egész környezetről, hogy egy elegáns, igényes kivitelezésű galéria. Ilyen helyre pontosan ez illik.

 

A koncepciót értem: a felső szint a keményebb, az alsó szint a lightosabb, de mit keres itt a felső szinten mondjuk egy varrógép és egy diplomatatáska?

Mindkettő igazi különlegesség. Az elején nem is tudtuk, - sőt azok sem tudták, akik a varrógépet megtalálták egy varrónő padlásán, - nem értették, hogy mért van kifúrva a védődoboza. Azután  megtalálták a hozzátartozó szexuális segédeszközt, és pillanatok alatt összerakták. Rájöttek, hogy ez egy lábbal hajtható szexgép. Ketten kellettek hozzá. Az egyik varrónő, mintha varrt volna, hajtotta a lábával a pedált, a másik fölé guggolt, és így élvezkedtek. A diplomatatáska egy másik kuriózum. A neve, japán diplomatatáska. A japánokról tudjuk, hogy meglepően perverzek tudnak lenni. Például a metró kocsikban, a tömött, zsúfolt járművön nem csak fantáziálgatnak, hanem fogdossák az utasokat, a hölgyeket. Így, ha valaki gondolja, akkor a táska alján egy diszkrét tépőzárat lehúzva, leül, és belehelyezi a táskát az ölébe, amiben egy rezgő női punci van. Miután rezeg, nem is kell mozgatni a táskát, és utazás közben így boldoggá tudja tenni magát.

Honnan szereztétek a kiállítási tárgyakat?

Egy részét gyűjtőktől, de a javát aukciókról. Ennek a kiállításnak a koncepciója már két éve megszületett. Hosszú hónapok munkája, a kollégáim gyűjtő munkája látható itt. Aukciókat figyeltek, aukciókon vettek részt, és ott vásároltunk a kiállított dolgokat. Többek között az egyik büszkeségünk egy IX. századi kínai ásatáson talált kőből készült dildó.

Amikor a kiállítást nézegettem, első pillantásra is szemet szúrt, hogy Kovi mellett a konkurrencia is itt van. Ez a múzeum Kovi produkció, vagy közös munka eredménye?

Ez korántsem Kovi produkció, és nem is a cégek reklámja. Arról szólt a dolog, hogy szinte mindenki összefogott annak érdekében, hogy létre jöjjön ez a kiállítás, minél magasabb színvonalon. Mindenki beleadta, amije volt, és amit csak tudott. Még nem is találkoztam ekkora összefogással ebben a szakmában. Végre nem az történt, hogy mindenki keresztbe tett, és akadályozta a munkát, hanem arról, hogy miben tudunk egymásnak segíteni, hogy minél jobbat hozzunk össze.