Pizza buktatta le az olasz emberrablókat

2012-12-31 19:06:00 j.protic

hírkép

Egy pincéből szabadította ki az olasz rendőrség Andrea Calevo vállalkozót, akit december 16-án raboltak el villájából. A két olasz és egy albán emberrabló 8 millió euró váltságdíjat követelt.



Egy házhoz rendelt pizza árulta el az emberrablókat. A pizzafutárt ugyanis egy lakatlan házhoz rendelték, s a pizza helyett a rendőrség érkezett meg.

 

A 31 éves Andrea Calevót az épület pincéjében, egy ágyhoz láncolva találták meg. "Mindvégig attól féltem, hogy megölnek" - nyilatkozta szabadulása után az újságíróknak. Elmondta, azt hitte, hogy már január elseje van, és valahol vidéken, elszigetelt helyen tartják fogva, mivel nem hallotta a tűzijáték ropogását.

A hatóságok két olasz és egy albán férfit vettek őrizetbe. Egy hetvenéves olasz vállalkozóról van szó és 23 éves unokájáról, valamint egy 30 éves albán kőművesről.

Ők rabolták el Calevót családi villájából, a liguriai La Spezia közeli Lericiben. A túszt autójával együtt vitték el. A járművet még aznap éjszaka egy közeli folyóba süllyesztették.

Calevót két héten át a szintén liguriai Sarzana külvárosának egyik épületében tartották fogva. Nyolcmillió eurót követeltek érte. A család nem fizetett váltságdíjat.

A rendőrség teljes hírzárlat mellett nyomozott. A részleteket a hatóságok Calevo kiszabadítása után, hétfőn közölték.

Az emberrablás bejelentésétől kezdve hatmillió telefonhívást hallgattak le egész Liguriában. Így terelődött a figyelem a lakatlannak tűnő épületre - közölték a hatóságok, amelyek keresik a banda további tagjait.