140 vagyonokat érő versenyló

2012-12-10 11:51:00 V.J.

hírkép

A gyerekeket Muki, a IV. OTP Bank Lovas Világkupa kedvenc kabalafigurája, a felnőtteket pedig a magas színvonalú világversenyek hozták lázba a Papp László Sportarénában. A show mellett igazi küzdelmet hoztak a magas színvonalú versenyek december első hétvégéjén.



A látványos lovasünnep a lovassport ünnepe is volt a Lovas Világkupa három napja alatt. A rendezvényen megjelent a lovasvilág színe-java. A versenyeken 140 nagyon értékes versenyló vett részt, melyekhez a szakszerű hátteret is rutinosan megteremtették a szervezők. Megállás nélkül zajlott a megfeszített munka a karámokban, zavartalan – és szinte észrevétlen – volt a hulladék elszállítása. A stáb begyakorlott koreográfia szerint rendezte be a pályát a 8 díjugrató szám előtt. Külön érdekesség volt, hogy a felszerelést és a lovakat 150 kamion juttatta el Budapest szívébe.. Sokan nem tudták, de a csarnokot borító különleges talajt már az első OTP Bank Lovas Világkupán is használták.

 

Az ismert világsztárokat felvonultató mezőny több tagja is hangsúlyozta, mennyire szívesen jön a magyar fővárosba. Ahogyan az évtizedek óta Németországban élő Rossen Raitchev kiemelte a pénteki Axiál Kupában elért győzelme után: „ A budapesti Lovas Világkupa a régió legszínvonalasabb versenye, vonzó pénzdíjakkal, úgyhogy örömmel veszek részt rajta.”