Kulcsokat csent el egy macska Londonban

2012-12-11 07:44:00 j.protic

hírkép

Kulcscsenő macska keserítette meg jó pár ember életét London északkeleti részén. Az állat öt hét alatt legalább 26 lakás- és kocsikulcsot lopott el portyázgatásai során - akaratlanul.



 

Mint kiderült, Milo, a 9 éves nősténymacska nyakörve mágneses, és ahhoz tapadnak "maguktól" a kulcsok. A különleges nyakörv az otthoni macskaajtó nyitására és csukására szolgál, a macska 27 éves gazdasszonya használatával azt akarta megakadályozni, hogy más macskák besurranjanak és felfalják Milo eledelét.

A mágnes azonban begyűjtötte a környék jó pár kulcscsomóját, amivel Milo nem kevés bosszúságot okozott. A szomszédok magukat hibáztatták, azt hitték, hogy egyre feledékenyebbek, senki nem gondolt a macskára, mígnem Milo gazdasszonya felfedezte, hogy kulcscsomó csüng a nyakörvön. Ezek után kert- és házkutatást tartott otthonában. Az eredmény: a hátsó kertben 12, egyéb helyeken pedig még nyolc kulcscsomót talált.

További hat kulcscsomót a macska útjai közben vesztett el, mivel azok beakadtak bokorba, kerítésbe és lepotyogtak róla, ám nem tulajdonosaik kertjében, hanem a szomszédságban.

A macska a kulcsokon kívül jó pár csavart, szöget, tűt és szegecset is hazacipelt, lepipálva a legszorgosabb fémtolvajokat.

Miután gazdája felfedezte a nyakörvön csüngő kulcscsomót, értesítette szomszédságát és szétosztotta a kulcsokat. "Szerencsére a vicces oldaláról tekintettek a dologra" - idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap.