Hashajtó buktatta le a drogfutárt

2012-12-04 17:17:00 szorenyi.p

hírkép

Ha nem is forró, de még meglehetősen meleg nyomon fogták el azt a férfit, aki 28 kokainos kapszulát akart a gyomrában Ukrajnába csempészni.



A 34 éves, büntetett előéletű odesszai lakost a bűnüldöző szervek már régóta figyelték kábítószer-csempészés gyanújával, ám eddig egyszer sem tudták tetten érni. Ezért egy ügynököt állítottak rá. Az utóbbi az amszterdami repülőtértől követte a feltételezett drogfutárt. Az Odesszába tartó repülőgépen aztán - egy alkalmas pillanatban - tekintélyes mennyiségű hashajtót kevert a megfigyelt személy teájába.

A futáron már a leszálláskor kiütköztek az első baljós jelek. Abban a hitben, hogy vérhassal fertőződött, a rémült férfi a reptérről azonnal a legközelebbi kórházba vitette magát, ahol hosszú, de tartalmas „szülés” során 28 darab droggal telt kapszulának adott életet. A lesben álló rendőrök még azon melegében őrizetbe vették.

Mint kiderült, a Hollandiában lenyelt kapszulák összesen 300 gramm kokaint tartalmaztak. Az ukrán feketepiacon grammjáért 200 dollárt is megadnak. A pórul járt drogfutár ellen bűnvádi eljárás indult.

(Palkó István)