Legóból készül a legszínesebb magyar csikó

2012-11-22 13:26:00 V.J.

hírkép

Az OTP Bank a Lovas Világkupa alkalmából indított jótékonysági akciót a legnagyobb hazai lakossági bank és a Lego Monobrand Store a budapesti Árkád bevásárlóközpontban. Bárki felteheti lego-kockáit a legszínesebb csikó felépítéséhez, hogy támogassa a gyógyító lovasterápia ügyét.



November 22-24 között épül az a színes kockákból álló csikó, melyet majd a jövő hét végén az OTP Bank Lovas Világkupa első napján árvereznek el. Mint az akció sajtóbemutatóján Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke elmondta, nagyon fontos, hogy ezen a módon is felhívják a figyelmet a lovaglás és a lovak gyógyító hatására.

A ló nemcsak eszköze, de igazi társa is a testi és értelmi fogyatékkal élő gyerekek kezelését megkönnyítő terápiának. Az 1997-ben megalakult Magyar Lovasterápia Szövetség évente több száz gyereknek biztosít hippoterápiás segítséget, gyógypedagógiai lovaglást, és lovas pszichoterápiai kezeléseket.

A jótékonysági akció két napja alatt 200 forintért bárki vásárolhat lego kockát, mellyel segíti a színes csikófigura elkészítését és támogathatja a hazai lovasterápia ügyét. Az elkészült alkotást november 30-án, a Lovas Világkupa első napján, a IV. Nemzeti Gyerek Lovasnapon árverezik majd el. A rendezvényen 14 ezer gyerek barátkozik a lovakkal a Papp László Budapest Sportarénában, és természetesen idén sem maradnak el a fergeteges programok.