Tragédia Szlovákiában – összedőlt egy híd

2012-11-02 17:16:00 j.protic

hírkép

Összedőlt egy félkész, építés alatt álló autópályahíd a Szepességben található Kurimany községben , Lőcse és Poprád között, péntek délután. Az eddigi hírek három áldozatról szóltak,ám koraeste a kassai kórházban egy negyedik férfi is meghalt. Három sérült állapota nagzon súlyos.



A lőcsei járásbeli községben épített híd - mely a Pozsonyt Kassával összekötő D1-es autópályán ívelt volna át - a sajtóinformációk szerint délután röviddel két óra után  dőlt össze. A szerencsétlenség idején épp dolgoztak a konstrukción, mintegy tizennyolc munkás lehetett a hídon - és alatta.

A mentőknek két halottat sikerült kihúzniuk a romok alól, a harmadik férfi a kórházba szállítás közben halt meg, a mentőhelikkopter fedélzetén.  A tvnoviny.sk webportál értesülése szerint két gyorsmentő és két tűzoltóautó jelent meg a baleset színhelyén, egy helikoptert is kirendeltek a térségbe. Az érintett szakaszt kerítéssel elkerítették, az a forgalom számára is megközelíthetetlen. A baleset helyszínére utazott a belügyminszter és az egészségügyi tárca vezetője is

"A híd lebetonozása közben összeomlott annak egyik része. Néhány embert betemettek a romok, ebben a pillanatban többet nem tudok mondani" - jelentette ki az eset kapcsán a Szlovák Nemzeti Autópálya-társaság szóvivője, Marcel Jánošík. A tragédia oka egyelőre ismeretlen.