Oktatóközpontot hoz létre a Fáy Alapítvány

2012-10-19 12:17:00 V.J.

hírkép

Több mint 1 milliárd Ft-ot nyert el Európai Uniós pályázaton az OTP Fáy Alapítvány Oktatóközpont létrehozására. A magas színvonalú oktatás mellett a jó hangulat is garantált az új intézményben.



A Budapest diplomáciai negyedében, a Benczúr utcában létrejövő, Magyarországon és a közép-európai térségben egyedülálló Oktatóközpont alapvető célja, hogy pénzügyi és gazdasági tudatosságra nevelő szakembereket, tanárokat képezzen. Nagyon fontos, hogy minél több ember ismerje meg azokat a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket, amelyek a XXI századi sikeres élethez elengedhetetlenek.

Év végi megnyitását követően saját tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, akik a legmodernebb audiovizuális eszközökkel támogatott előadásokon és tréningprogramokon vehetnek majd részt. Az Oktatóközpontban a diákok pénzügyi és gazdasági ismereteihez kapcsolódóan nyilvános kutatásokat is végeznek,melyekhez tanácsadásra épülő távoktatási programok is kapcsolódnak. Személyes tapasztalatok, interakciókra épített magyarázatok, tabuk nélküli előadások és egyedi módszertan várja majd a hallgatókat. A gazdag programban olya témákról beszélnek majd oktatók és diákok, mint pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretek, pszichológia, szociológia, pedagógia, sőt antropológia. Téma lesz a humánerő-gazdálkodás, életvezetési és karrier ismeretek, kommunikációs, marketing-kommunikációs tudás is.

Az OTP Fáy András Alapítvány 19 éve végzi a középiskolákat segítő, támogató tevékenységét. A most elnyert támogatás eredményként – az új eszközrendszerrel támogatva – a középiskolákba utazó oktatói hálózatot üzemeltet majd. A program teljes költsége mintegy 1,6 -1,7 milliárd Ft lesz. A különbözetet az OTP Bank NyRt. támogatásának köszönhetően az Alapítvány saját maga finanszírozza. A két éves projekt folyamán 6500 diák kaphat majd új ismereteket, 300 oktatási eseményen 13.000 résztvevő fogja felfrissíteni pénzügyí tudását. A  rogramba bevont 10 középiskolában 100 pedagógust képeznek majd az OK által kialakított oktatási modulok segítségével.