Meghalt a magyar Elvis Presley - Komár László

2012-10-17 09:05:00 szorenyi.p

hírkép

Súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett Komár László, de nem akarta, hogy sajnálják, ezért titokban tartotta, hogy a szervezetében már évek óta ott lappangott kór. Komár László szerda hajnalban otthonában, felesége karjaiban hunyt el – írta meg a Blikk.



Nemrég tüdőembóliával vitték az intenzívre Komár Lászlót. Az énekes élete perceken múlt, de végül sikerült megmenteni. Az is tudható volt, hogy nyaki gerincssérvben szenvedett, de az még nem egyértelmű, ez közrejátszott-e halálában.Sokkal valószínűbb, hogy 2006-os betegsége vitte el. Akkor lábában daganatot találtak, kemoterápiára is járt, de leálltak vele, mert az énekes nem bírta a kezelésket.

Rock and roll slágereivel vált ismertté, a magyar Elvis Presleynek is nevezték. 2011. november 28-án Hungaroton kiadó Életműdíjat adományozott neki.

Hajdú Péter, a tv2 műsorvezetője Facebook-oldalán azt írja, hogy barátja volt az énekes, aki egy nagyinterjúval szeretett volna elbúcsúzni rajongóitól. A felvétel halála napján, szerdán lett volna.

Komár László az ötvenes évek végén kezdett énekelni, a hatvanas években szerepelt a Scampolo, a Dogs, az Atlas, a Bergendy együttesben, később a Non Stopban, a Szemek, Szájak, Szívekben és a Sprintben is. 1981 óta 18 szólólemezt adott ki, olyan slágereket énekelt, mint az Amerika legszebb asszonya, a Fehér Hold. Sokan nevezték őt a magyar Elvis Presley-nek, két albumot is szentelt az amerikai sztár emlékének, a "magyarított" Presley-dalok is slágerek lettek, köztük az Árva bús éjszakán, a Viva Las Vegas és a Fiam.

"A rock and roll elkötelezettje volt, kiemelkedő szerepet játszott magyarországi meghonosításában. Karizmatikus művész, emblematikus énekes volt" - emelte ki Nagy Tibor zeneszerző az MTI-nek nyiltkozva, aki az elmúlt csaknem három évtizedekben 50 dalt írt Komár Lászlónak, köztük volt a Mondd kis kócos, a Halványkék szemek, a No Miss, az Óh, csak a hajnal jönne már és a Táncoló fekete lakkcipők.