A félmeztelen angol hercegnő kastélya

2012-10-14 19:40:00 szorenyi.p

hírkép

Gazdag turisták vették ostrom alá a brit uralkodó unokaöccsének franciaországi kastélyát, ahol a nyáron világszenzációt - és londoni udvari körökben hatalmas felháborodást - kavaró fotók készültek a félmeztelenül napozó Katalin hercegnőről, ám a királyi rokon nem kíván tőkét kovácsolni luxusnyaralója akaratlanul szerzett kétes hírnevéből.



Katalin cambridge-i hercegnő - polgári nevén Kate Middleton - férjével, Vilmos herceggel, a brit trón várományosával nyaralt Lord David Linley-nek, a királynő néhai húga, Margit hercegnő fiának franciaországi kastélyában, és bikinifelsőjét óvatlanul levéve a kastély teraszán napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta.

Az elmosódott, de így is jól felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, nem sokkal később pedig számos más külföldi lap is hozott a fotókból, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.

A világhálón is futótűzszerűen terjedő fotók azonban kitűnő reklámnak bizonyultak a kastélytulajdonos rokon számára, akinek dél-franciaországi otthonában - a Mail on Sunday című vasárnapi brit tömeglap beszámolója szerint - tehetős turistajelöltek kívánnának megszállni, semmi pénzt nem sajnálva azért, hogy ők is az elhíresült teraszon napozhassanak.

A lap által idézett egyik családi barát elmondta, hogy Lord Linley folyamatosan kapja "az ész nélküli ajánlatokat" olyanoktól, akik kivennék Chateau dAutet nevű kastélyát. Az uralkodói unokaöcs azonban lojális családjához, és elzárkózik attól, hogy a lakhelye körül támadt kéretlen szenzációt apró-, vagy akár jóval nagyobb pénzre váltsa.

A Mail on Sunday bennfentes forrásai szerint Vilmos herceg és Katalin hercegnő "nagyra értékeli", hogy a rokon nem akar anyagi hasznot húzni a kínos esetből.